סקונס מרציפן ושקדיםכבר כולם יודעים שלחמניות סקונס אלו הלחמניות הכי קלות להכנה. הנה שדרוג מקסים של ארז קומרובסקי: סקונס עם קוביות מרציפן ושקדים קלוים ומעל - שקדים שלמים וסוכר דמררה. לא הרבה עבודה ו-20 דקות אפייה |
המצרכים (18 מנות):
בנוסף:
אופן ההכנה:1 בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר ומעבדים 15 שניות על קצב איטי. 2 מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד לתערובת פירורית. 3 מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבול ולאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה. מעבדים רק עד שמתקבל בצק. מוסיפים את קוביות המרציפן והשקדים הקלויים. 4 מאחדים את החומרים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר כשעתיים. 5 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה. 6 על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 15X22 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ. את מלבן הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים וכל חלק מחלקים למשולשים. מניחים את המשולשים בתבנית האפייה ומשאירים בינהם רווח היקפי של ½ 2 ס"מ (בשלב זה ניתן גם להקפיא את הסקונס, עטופים היטב, עד חודש ימים). 7 מברישים את פני הבצק בשמנת מתוקה, מפזרים מעל סוכר דמררה ואופים 20 דקות, עד להזהבה. מניחים להתקרר על גבי רשת. >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות פרמזן>> מתכון הווידאו הקודם של ארז: עוגת לימון עם ויסקי |