עוגת שמרים במילוי קרם שקדים וחלבהאנחנו אוהבים עוגות שמתחילים לאכול עם האף, והריח של העוגה הזאת ימשוך אל המטבח שלכם אורחים מכל קצוות השכונה, אבל אם להיות כנים - אנחנו היינו פשוט פורסים פרוסה יפה, סוגרים את הדלת ואומרים שאנחנו לא בבית
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 11/08/15 11:50
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
חלבה היא אחד הטעמים שרק בשנים האחרונות התחלתי לאהוב, ומאז אני חובבת די גדולה של הממתק המעולה הזה. העוגה הבאה משלבת בצק שמרים חמאתי וטעים עם קרם שקדים בתוספת חלבה מפוררת או שערות חלבה, והיא חגיגה לחובבי עוגות השמרים. אם אתם לא אוהבים שקדים נסו להכין את הקרם עם פיסטוקים במקום, שמשתלבים גם הם נהדר עם חלבה. המצרכים :(לתבנית בקוטר 26-28 ס"מ):
לקרם שקדים וחלבה:
להברשה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת חמוצה, ביצים, וניל ומלח, ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצר בצק אחיד וחלק. 2 יוצרים מהבצק צורת כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו (במשך כשעה). 3 קרם שקדים וחלבה: במעבד מזון עם להב פלדה שמים שקדים, סוכר, חמאה, מלח וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה. 4 מוסיפים ביצה וחלב ומעבדים עד שנוצר קרם אחיד וסמיך. 5 הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-4-5 מ"מ ומורחים מחצית מכמות קרם השקדים. מפזרים חצי מכמות החלבה המפוררת (או שערות החלבה) בצורה אחידה. 6 מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים שושנים בעובי של 5-6 ס"מ. 7 שמים את השושנים בתוך תבנית עגולה משומנת קלות במרווחים קטנים בין שושנה לשושנה. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. 8 מכסים את התבנית ומתפיחים את העוגה במשך כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. 9 מחממים תנור ל-170 מעלות. 10 מברישים את העוגה התפוחה בביצה בעדינות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תופחת, מזהיבה ויציבה. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם מעט אבקת סוכר מעל. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט. >> לפני שייגמר הקיץ: פאי נקטרינות>> שיעור פרטי עם חיים כהן: ככה מכינים טרטר |