המצרכים :ל-2 חלות בינוניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בקערת המיקסר מניחים את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים מעל את יתר החומרים (מתחילים עם כוס וחצי מים בלבד) ומתחילים ללוש. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד מעט מים. ניתן להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות בסוף הלישה, אבל ודאו שהסוכריות הן מסוג שלא מתמוסס מהר בסביבה לחה אחרת לא יראו אותן. 2 לשים את הבצק במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש ולא דביק. מכסים ומניחים להתפחה של שעה וחצי-שעתיים לפחות עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להתפיח גם במקרר לפרק זמן ארוך יותר). 3 מחלקים את הבצק ל-2 ומחלקים כל חצי לרצועות לפי צורת הקליעה שבוחרים. החלה שבתמונה הוכנה משתי רצועות. 4 מכדררים כל חלק לכדור ונותנים לבצק לנוח מעט על השיש. משטחים כל כדור ומגלגלים אותו ל"נחש" ובדרך זו יוצרים רצועות לחלה. 5 מעצבים מהרצועות חלה - להכנת החלה שבתמונה מחלקים את הבצק ל-2 רצועות ארוכות. מסדרים את הרצועות בצורת X ואז מצליבים בכל פעם 2 רצועות מאותו הקו מעל הרצועה התחתונה (כמו בתנועת X). ראו בתמונה. ניתן כמובן לקלוע צמה מ- 3 רצועות או לעצב בכל צורה שבוחרים. חלת סוכריות - לפני קליעה | צילום: רות אופק, mako אוכל חלת סוכריות - לפני קליעה | צילום: רות אופק, mako אוכל6 מסדרים את החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים למשך כחצי שעה. 7 בסיום ההתפחה מורחים כל חלה בביצה שמעורבבת עם כף מים וקורט מלח, ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות. חלת סוכריות | צילום: רות אופק, mako אוכללבלוג של רות אופק - שמח במטבח 8 אופים את החלות במשך 35-45 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור) בתנור שחומם ל-170 מעלות. |