המצרכים (8 מנות):לבצק שמרים (תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):
לקרם:
להברשה וזיגוג:
אופן ההכנה:1 בצק השמרים: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך לילה (לפחות 8 שעות). 3 הקרם: טוחנים יחד במעבד מזון עם להב פלדה את האגוזים, החמאה, הסוכר, המלח, הנס קפה, הווניל וממרח השוקולד-אגוזים עד שהאגוזים נטחנים והתערובת נעשית פירורית. 4 מוסיפים את הביצה והקמח וממשיכים לעבד רק עד שנוצר קרם אחיד וסמיך. 5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. 6 מורחים את הקרם בשכבה אחידה על עלה הבצק. הכי נוח לעבוד בשלב הזה עם קלף או פלטה. 7 מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה עד שמתקבלת צורת רולדה. 8 חותכים את הרולדה לשושנים בעובי 4-5 ס"מ ומניחים במרווחים של כ-1-2 ס"מ בין שושנה לשושנה בתוך תבנית עגולה (קוטר 20) משומנת קלות. 9 מכסים את התבנית ומתפיחים במקום חמים עד שהשושנים ממלאות את התבנית ומתחברות זו לזו. 10 מחממים תנור ל-170 מעלות. 11 מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות. 12 אופים במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומתייצב. 13 מכינים את הזיגוג: מחממים את הסוכר והמים בסיר קטן עד לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות לאחר הרתיחה ומסירים מהאש. 14 מברישים את המאפה המוכן בסירופ הסוכר בנדיבות. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עם ארז קומרובסקי עוגת לימון >> טעמנו את בייגלה שבורים, במבה בומבה ועוד מוצרים חדשים ומדליקים |