אחד הדברים הכי כיפיים בלחמניות הוא העובדה שאפשר לגוון אותן בלי סוף עם תוספות לפי הטעם האישי. הלחמניות הבאות מתאימות בדיוק לעונת החגים הבאה עלינו לטובה – הן רכות ואווריריות במרקם של ענן, מתוקות ומדיפות ריח חגיגי של דבש, והן פשוט נפלאות כמאפה שמרים אישי שפותחים איתו את סוף השבוע. אתם מוכרחים לנסות. המצרכים (12 מנות):לבצק:
בנוסף:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, דבש, שמן, מים ומלח, ולשים במשך 10-12 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. 2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-12 חלקים. 4 מגלגלים כל חלק ללחמנייה הדוקה ומניחים בתוך תבנית משומנת במרווחים. אם רוצים, אפשר לצופף אותן מעט בתבנית קטנה יותר, ואז הן יתחברו זו לזו במהלך האפייה לסוג של "חלת תלישות". 5 מכסים את התבנית ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. 7 מברישים את הלחמניות התפוחות במעט ביצה טרופה בעדינות ובוזקים סוכר גבישי. 8 אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות. 9 זיגוג: בקערה קטנה מערבבים יחד דבש ומים רותחים. מברישים את הלחמניות בעדינות בדבש ומגישים. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בפעם הקודמת הכנו עוגת דבש עם שקדים ולימון>> לכל המתכונים לראש השנה |