המצרכים (9 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומסדרים גביעי נייר קשיחים על תבנית התנור. 2 מערבלים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת הלימון עד שמתקבלת תערובת קרמית. 3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת. 4 מוסיפים מיץ לימון וחלב ומערבלים עד שהם נטמעים בבלילה. 5 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפרג ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. 6 ממלאים את השקעים בבלילה עד שני שליש מגובהם. >> בפעם שעברה הכנו אחלה לחם בירה 7 אופים 10-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים. 8 מצננים בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. * במקום פרג טחון אפשר להשתמש בקוקוס באותה כמות. * במקום לימון אפשר להשתמש בתפוז או כל סוג אחר של פרי הדר באותה כמות. * לתוצאה אופטימלית חשוב להשתמש בחמאה רכה מאוד. |