המצרכים (4 מנות):
לרוטב עגבניות:
לפיזור מעל:
אופן ההכנה:1 שמים את חומרי הבצק (הקמח, השמן והמים) בקערת המיקסר. מתחילים עם 2 כוסות מים, ומערבלים במשך כמה דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים בהדרגה את המים הנותרים, ומערבלים בכל פעם לאחר ההוספה כדי לבדוק אם כמות המים מספיקה. 2 מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד במשך כשעתיים-שלוש בטמפרטורת החדר (אם רוצים להכין את הבצק מראש ניתן גם להתפיח שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן להעביר למקרר ללילה). ![]() 3 לפני ההכנה מחממים את התנור לחום של 250 מעלות או לחום הקרוב שאליו מגיע התנור. אם יש אבן שמוט או משטח לאפיית פיצות הכניסו אותם לתנור ותנו להם להתחמם יחד עם התנור. 4 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור, משמנים מעט ומכסים עד להכנה. 5 מרדדים את כדורי הבצק לבסיסים עגולים. אם הבצק לא נמתח מספיק נותנים לו לנוח מכוסה במשך כמה דקות ואז מנסים שוב. 6 מערבבים או טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי הרוטב, ומורחים על הבסיסים. מפזרים את המוצרלה ומסדרים מעל את הזיתים, העגבניות, הבצל וחתיכות הגבינה הבולגרית. ![]() 7 אופים כל פיצה במשך 8-12 דקות עד שהחלק העליון שלה משחים. מכירים את הבלוג של רות אופק, שמח במטבח? כדאי לכם ![]() |