המצרכים (12 מנות):לבצק:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את שני סוגי הקמחים, השמרים, השמן, הסילאן והמלח, ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. 2 מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 3 ממשיכים ללוש במשך 8-10 דקות נוספות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את הזיתים. 4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים צורה כדורית. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים בטמפרטורה חמימה למשך כשעה או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים. 6 יוצרים מכל חלק צורת כדור הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. 7 מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות נוספות או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. 8 מחממים תנור ל-170 מעלות. 9 מברישים את החלק העליון של הלחמניות במעט מים ומפזרים שומשום לקישוט. 10 אופים במשך 15-22 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות. 11 מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים. * הלחמניות הכי טובות לאכילה ביום ההכנה, אך אפשר להקפיא אותן בשקית אטומה עד שבועיים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |