1 בצק: לשים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
2 מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה-שעתיים או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
3 מלית: בקערית קטנה מערבבים רסק עגבניות, שמן, מלח, פלפל, אורגנו, סוכר ומים לתערובת אחידה.
4 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ.
5 מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות בשכבה אחידה ומפזרים חצי מכמות הגבינה.
6 מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ.
7 מסדרים את שושני הבצק בתבנית במרווחים קטנים.
8 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית והגבינה.
9 מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
10 מחממים תנור ל-170 מעלות.
11 מברישים בעדינות בביצה טרופה, ואופים 30-40 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.
* המאפה במיטבו כשהוא חם וטרי.
* אפשר להוסיף למלית זיתים, פטריות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט