המצרכים (12 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח המלא, הקמח הלבן, השמרים, המים, השמן, הסוכר והמלח, ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. 3 מוסיפים אגוזים וצימוקים וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק. 4 מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת ביסקוויטים מטריפה 5 מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק. 6 מסדרים את כדורי הבצק בתוך תבנית משומנת במרווחים. מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן. 7 מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות. 8 מפזרים שומשום ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומתייצבות. 9 מוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומניחים לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר. * הלחמניות במיטבן ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותן בשקית אטומה במקפיא עד חודש. * אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים. * במקום צימוקים אפשר להשתמש בחמוציות באותה כמות. |