עוגות בחושות עם פירות הן העוגות שאני מכינה הכי הרבה בעונה החמה. העוגה הבאה משלבת נקטרינות עם סוכר חום כהה, ומתקבלת רכה, לחה ועם טעם עדין של קרמל. היא נפלאה לצד כוס קפה בבוקר, אבל אם תגישו אותה חמה עם כדור גלידת וניל היא תהפוך באחת לקינוח קיצי מושלם. המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות. 2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים כמעט עד שאחיד. >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 4 חותכים את הנקטרינות לקוביות בינוניות ומוסיפים פנימה. מערבבים עד שהן מתפזרות בצורה שווה בתערובת. 5 יוצקים את התערובת לתוך התבניות ומיישרים את החלק העליון. 6 מפזרים מעט סוכר חום לקישוט ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 7 מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה תישמר כשהיא מכוסה היטב עד 5-6 ימים במקרר. מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר או חמה. הכמויות מתאימות ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |