המצרכים :לבצק:
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית של 25*25 ס"מ (לחיתוכיות קצת פחות נמוכות - תבנית 20*20). 2 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל, מלח וקליפת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית. 3 מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים. 4 מעבירים כ-2/3 מכמות הפירורים לתחתית התבנית ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה ודי דקה. 5 אופים את התחתית במשך כ-10 דקות עד להזהבה קלה (היא אמורה להישאר בהירה מאוד). 6 מוציאים מהתנור ומורחים את הריבה על גבי התחתית בשכבה אחידה ודקה. 7 מפזרים את הפירורים. 8 מחזירים לתנור ל-15-25 דקות נוספות, או עד שהפירורים מזהיבים והריבה מעט מבעבעת. 9 מצננים לחלוטין, ורק אז חותכים לריבועים. 10 מקשטים את הריבועים באבקת סוכר ומגישים. בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט |