עוגיות סניקרדודלססניקרדודלס הן עוגיות חמאה אמריקאיות רכות עם ציפוי מתפצפץ של סוכר וקינמון, ששווה להכין אותן גם בזכות השם החמוד שלהן. ילדים, מי רוצה לטעום סניקרדודלס?
צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
|
המצרכים (30 מנות):לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-190 מעלות. 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת קרמית, רכה ואחידה. 3 מנקים את דופנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים פנימה ביצה. מערבלים עד שהביצה נטמעת בתערובת. 4 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. 5 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון. 6 יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומגלגלים בתערובת הסוכר-קינמון. 7 מניחים את הכדורים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. פוחסים אותם מעט בעזרת תחתית כוס או אצבעות הידיים. 8 אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, תופחות, אך עדיין מעט רכות במרכז. מצננים לחלוטין ומגישים. הערות: - שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע. - חשוב מאוד לא לותר על המלח בעוגיות, משום שהוא מאזן את המתיקות ומדגיש את הטעמים. - לעוגיות במרקם נימוח יותר אפשר להשתמש ב-2 חלמונים במקום הביצה. - אפשר להוסיף תבלינים נוספים בציפוי או בעוגיות עצמן: הל, ציפורן, אגוז מוסקט ואפילו אניס. כל מה שאוהבים – הולך. המתכון מבוסס על מתכון של Joy of Baking, עם שינויים והתאמות של נטלי, והתפרסם במקור בבלוג עוגיו.נט. |