1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.
2 שמים בקערה גדולה את הסוכר והחמאה ומערבלים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ובין לבין מערבלים עד להיטמעות. מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבלים.
3 מנפים לקערה נפרדת את הקמח התופח. מוסיפים את הקמח לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא לח עם כמה פירורים עליו.
5 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר ומיץ הלימון בסיר קטן עד שהסוכר נמס לחלוטין. כשהעוגה עוד חמה מהתנור דוקרים אותה בסכין חדה בכמה מוקדים ויוצקים את הסירופ. מניחים לעוגה להתקרר ולשתות את כל הסירופ לפני שהופכים אותה על צלחת הגשה.
6 להכנת הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר והוויסקי עד לקבלת ציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים עוד וויסקי או אבקת סוכר. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות לפני ההגשה.