המצרכים :לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
לקרם הלימון:
לקצפת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 משמנים מעט את תבנית הפאי. 2 טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה. ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה לתוך תערובת הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם של חול רטוב. 3 מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס ליצירת קלתית. מכניסים להקפאה למשך רבע שעה. 4 מכינים את קרם בלימון: מערבבים בקערית קטנה את הג'לטין והמים ומשהים למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. 5 מעבירים לסיר את הביצים, המיץ, הסוכר, הקליפה המגוררת והמלח, וטורפים היטב. 6 מבשלים את התערובת שהתקבלה על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך (ברגע שמתחיל בעבוע של רתיחה - הקרם מוכן). >> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות שוקולד וביסקוויטים 7 מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוסיפים גם את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין. 8 מסננים את הקרם ויוצקים לתוך הקלתית הקרה. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה. 9 מצננים את הפאי בכלי סגור למשך 1-2 שעות לפחות עד להתייצבות הקרם. 10 מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, אבקת הסוכר, הפודינג והתמצית עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. 11 יוצקים את הקצפת על גבי החלק העליון של הפאי בצורה חופשית. מקשטים בקליפה מגוררת ומגישים.* הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 4 ימים. * לגרסה נטולת גלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן באותה כמות במקום הביסקוויטים הרגילים. |