חלת זיתיםאנחנו יודעים, קצת קשה להזיז אתכם מהחלה הקבועה שלכם בשישי ואנחנו לגמרי מבינים אתכם. למרות זאת, קבלו המלצה קטנה מאיתנו ומתכון סופר פשוט לחלת זיתים של ארז קומרובסקי שתגרום לכם לא להביט לאחור |
המצרכים :
להברשה:
אופן ההכנה:1 לשים יחד בקערה את הקמח, המים, הביצה, הסוכר והשמן עד לקבלת בצק אחיד. 2 מוסיפים את המלח, הזיתים ועלי הזעתר וממשיכים ללוש עוד כ-5-6 דקות עד שהבצק מרגיש אלסטי ונעים למגע. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים לו לתפוח כשעה. 4 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים, מכסים בניילון ומניחים להם לנוח עוד כחצי שעה. 5 מעצבים את כדורי הבצק לנקניקים וקולעים מהם שתי חלות (3 נקניקים לכל אחת). מעבירים לנייר אפייה ומתפיחים כשעה. 6 טורפים את הביצה עם מעט מים ועלי הזעתר, ומורחים את החלות היטב. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את החלות כ-30 דקות.
מקרא:
![]() ![]() |