עוגת שמרים עם פרג ושוקולד לבןאנחנו סאקרים של עוגות שמרים, בכל הצורות ועם כל המילויים, אבל אין ספק שהמתכון המצוין הזה הוא פייבוריט אמיתי: עוגת שושנים עם מלית מפנקת של פרג, שוקולד לבן ואגוזים, שצריך ממש להתאמץ בשביל לא לחסל בשעה
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 08/05/17 07:02
![]()
צילום: נטלי לוין, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
למלית פרג ושוקולד לבן:
להברשה:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ווניל. לשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך. 2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו. 3 בינתיים מכינים מלית פרג ושוקולד לבן: בסיר בינוני שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר. 4 מוסיפים ביצה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב. 5 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מחצית מכמות המילוי ומפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 6 ס"מ. 6 מסדרים את שושני הבצק בתבנית משומנת במרווחים קלים. 7 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית. 8 מכסים את העוגה ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה. 9 מחממים תנור ל-170 מעלות. 10 מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות. 11 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והיא תפוחה ויציבה. 12 לזיגוג: שמים יחד בסיר מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ בנדיבות ומגישים. * העוגה במיטבה ביום ההכנה. * אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש. * במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד מריר.
מקרא:
![]() ![]() |