1 לשים יחד בקערה את כל המרכיבים למעט המלח עד לאחידות הבצק.
2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-3 דקות נוספות.
3 מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת כשעה וחצי.
4 מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים בגודלם ומניחים להם לנוח 20 דקות נוספות על משטח מקומח מתחת לשקית ניילון. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים 5 דקות (מערבבים מדי פעם).
5 יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים, מעבירים את סירופ הסוכר לתבנית רחבה ועמוקה שבתוכה מגבת נקייה ומגלגלים בפנים את נקניקי הבצק.
6 מפזרים את השומשום בתבנית נוספת, מגלגלים בה את נקניקי הבצק, קושרים אותם יחד בקצוות ומתפיחים שוב לשעה וחצי.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבייגלה כ-20 דקות.
* מומלץ להגיש על נייר עיתון עם זעתר מיובש.