מתכונים לשבועות

גוזלמה טורקי מבצק יוגורט ובולגרית

המרכיבים (10 מנות):

לבצק:
5 כוסות קמח פיצה
3 כוסות יוגורט כבשים
1 כף מלח
שמן זית

למילוי:
בולגרית המאירי
עלי מיורן

גוזלמה (צילום: נמרוד סונדרס, סוגת)
גוזלמה מבצק יוגורט ובולגרית סוגת ארז קומרובסקי | צילום: נמרוד סונדרס, סוגת

אופן ההכנה:

1. לשים את הקמח עם היוגורט והמלח כמה דקות, עד שהבצק מתאחד. מכסים בניילון ומניחים בצד לשעה. בינתיים מערבבים את חומרי המילוי.

2. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול דק ביותר. מניחים את המילוי על חצי מהעיגול וסוגרים היטב בחצי השני בעזרת האצבעות.

3. מורחים בשמן זית ומרדדים שוב בעדינות, כדי לא לפוצץ את המאפה.

4. מחממים מחבת ברזל היטב וכשהיא חמה צולים את הגוזלמה משני הצדדים עד שהיא משחימה היטב. אוכלים מהר מהר.

ספיחה של עגבניות מדורה (צילום: נמרוד סונדרס, סוגת)
ספיחה של עגבניות מדורה | צילום: נמרוד סונדרס, סוגת

ספיחה של עגבניות מדורה או חצילים עם גבינת פקורינו גלילית

המרכיבים:

לבצק לספיחה:
קילו קמח לחם
1 כף שמרים
250-300 גרם מים
250-300 גרם שמן זית
1 כף מלח

למילוי עגבניות:
12 עגבניות בשלות
שמן זית
מלח ים גס
1-2 פלפל חריף אדום, קצוץ גס
250 גרם גבינת פקורינו כבשים מקומית מיושנת היטב
3 שיני שום קצוצות
חופן עלי צתרה או תימין

למילוי חצילים:
4-5 חצילים בלאדי
מעט שמן זית
מלח גס
200-250 גרם גבינת עיזים לא בשלה מדי
צרור עלי אורגנו
אגודת בצל ירוק

אופן ההכנה:

1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים ולאט לאט מוסיפים את השמן תוך כדי לישה בידיים. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד שהבצק נעים ומשיי למגע. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון לתפיחה של שעה עד שעה וחצי. מחלקים ל-25 כדורים קטנים ונותנים להם לתפוח מתחת לניילון עוד חצי שעה.

2. בינתיים מכינים את המילוי. למילוי העגבניות: חוצים את העגבניות, מטפטפים מעט שמן זית, ממליחים ומפזרים מעט פלפל אדום חריף מלמעלה. צולים בטאבון או בתנור הכי חם שאפשר עד שהעגבניות שרופות מבחוץ. מקלפים ושומרים במסננת. מערבבים עם הגבינה, הצתרה או התימין והשום ומתקנים תיבול אם צריך.

3. למילוי החצילים: חותכים את החצילים לקוביות של ס"מ וחצי, מטפטפים עליהם שמן זית, בוזקים מלח גס וצולים על תבנית טאבון או תנור חם מאוד עד הזהבה. מניחים את החצילים במסננת עד שהם מתקררים לטמפרטורת החדר. מערבבים עם הגבינה ועם האורגנו והבצל הירוק.

4. האפייה: פותחים כל כדור בצק לעיגול קטן של 10-12 ס"מ, ומניחים את אחד המילויים על הבצק כמעט עד הקצה. צובטים ב-4 פינות ואופים בטאבון או בתנור החם על תבנית מחוממת מראש טוב טוב.

חלוז צ'רקסי (צילום: נמרוד סונדרס, סוגת)
חלוז צ'רקסי | צילום: נמרוד סונדרס, סוגת

וריאציה על חלוז צ'רקסי

המרכיבים:

לבצק:
500 גרם קמח רב תכליתי
כוס וחצי מים
שלושת רבעי כף מלח שטוחה

למילוי:
גבינת ג'בני עיזים מגוררת או ריקוטה יבשה מחלב עיזים
שום ירוק (החלק הירוק של העלים) קצוץ דק, או בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. הבצק: לשים כמה דקות את הקמח המים והמלח, מחלקים ל-10-15 כדורים ומעבירים לקערה עם שמן תירס. מניחים לשעה-שעתיים.

2. פותחים את הכדורים ביד על משטח משומן, כמו מופלטה, עד שהבצק דק דק.

3. מניחים במרכז הבצק את הג'בני המגוררת ומפזרים עלי שום או בצל ירוק (אפשר גם נענע, אם מעדיפים). מגלגלים לנקניק ומסובבים לשבלול - בדיוק כמו בהכנת בורקס טורקי.

4. מועכים טיפה ואופים בתנור או בטאבון חם 10-15 דקות, עד הזהבה.