סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוקמכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וכי גם אם אתם לא נמנים עם חסידיו של הטעם הכוסמתי, פה אתם תקבלו אותו בשמחה
צילום: אסף רונן, mako אוכל
|
עדיין נרתעים מהטעם של כוסמת? היום אפשר למצוא על המדפים גם כוסמת ירוקה, ללא קלייה, שטעמה מעודן בהרבה. במקרה כזה יש לבשל את הכוסמת פרק זמן קצר יותר, ולסנן מעודפי הנוזלים.
המצרכים (4 מנות):לכוסמת:
לירקות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות. >> מתכונים לפסח 2 מבשלים את הכוסמת: מחממים היטב סיר בינוני ומוסיפים את שמן הזית והכוסמת. מערבבים כדקה, מוסיפים את המלח והמים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-12 דקות. משאירים את הסיר סגור לכעוד 5 דקות. מצננים. 3 הירקות: מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מערבבים את קוביות הדלורית והבצל עם 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור החם כ-20 דקות. 4 מחממים את 5 כפות שמן הזית הנותרות במחבת רחבה, מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לחמם דקה-שתיים תוך כדי ערבוב. 5 מערבבים את הכוסמת עם הירקות הצלויים והשמן המתובל. מוסיפים את הלימון הפרסי, הקינמון, המלח והפלפל, מערבבים בעדינות ומגישים. |