1 מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.
2 בזמן שהאורז מתבשל מטגנים את הבצל בשמן זית, לאט וביסודיות, עד שהוא מקבל צבע חום עמוק יפה אבל לא שרוף (זה לוקח בערך את כל הזמן של האורז).
3 מוסיפים למחבת את הנבטוטים והתבלינים, וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-5 דקות.
4 מערבבים את תערובת הנבטוטים והבצל עם האורז המוכן, מוסיפים מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
5 מגישים עם יוגורט.
>> מתכונים לראש השנה
* המנה טעימה חמה או קרה, והיא במיטבה מיד אחרי ההכנה אבל נשארת טעימה גם כמה ימים אחר כך.
* אנחנו משערים שאפשר להכין את המג'דרה הזאת גם עם אורז מלא רגיל, אבל לא ניסינו.
* כמה שיותר בצל מטוגן יותר טוב. אם יש לכם כוח לקצוץ, קצצו וטגנו שלושה ואפילו ארבעה בצלים.
* אפשר להפחית את כמות שמן הזית, אבל לא כדאי. זאת כל כמות השומן במתכון, אז זה לא בעצם לא כל כך הרבה.
* את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה או בכל ירוק אחר, ואפשר כמובן גם לערבב כמה סוגים. מבחינת הקיצוץ - חשוב להוריד את הגבעולים העבים, אבל את הגבעולונים הדקים אפשר להשאיר.
* אם מוותרים על היוגורט בהגשה - ובהחלט אפשר לעשות את זה - המנה היא טבעונית.