1 מכינים את העדשים: שוטפים היטב, מעבירים לסיר, מכסים בהרבה מים מהברז ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים טועמים את העדשים – אם הן מוכנות אבל עדיין נגיסות מכבים את האש. הן צריכות להיות מבושלות עד לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
2 בזמן שהעדשים מתבשלות מפרידים את המנגולד לעלים ירוקים וחלקים לבנים. קוצצים את שניהם.
3 מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ של המנגולד ומקפיצים עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את השום הפרוס ומקפיצים עוד כמה שניות. מוסיפים את העלים הקצוצים, מתבלים במלח ומטגנים עד שהם מתרככים וקמלים. אם יש מכסה למחבת – אפשר וכדאי לכסות אותה. מצננים.
4 מרכיבים את הסלט: מעבירים את כל המרכיבים לקערה, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. הסלט טעים חמים או קר מהמקרר.
בקרו בבלוג של עידית – טעים!
>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב בטטה קרמי
>> כל קסמי האפייה מחכים לכם אצלנו בבייקרי