סלט בורגול וקישואים ברוטב יוגורטנוף עתאמנה אסמעיל מציעה גרסה מרעננת לסלט הבורגול המוכר: ירק, אגוזים, קישואים מטוגנים, ומעל הכל - רוטב יוגורט חמצמץ. מתאים לנו בול
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לסלט
לרוטב
אופן ההכנה:1 משרים את הבורגול במים מהברז כחצי שעה, מסננים ומניחים בקערה. 2 חותכים את הקישואים לאורכם ל- 6 פרוסות ומטגנים בשמן עמוק. במקום טיגון, ניתן לשמן את הקישואים במעט שמן זית ולהכניס לתנור שחומם ל- 250 מעלות עד שהקישואים זהובים ורכים. 3 ממליחים את הקישואים וסוחטים מעל מעט מיץ לימון. 4 קוצצים את הנענע, הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הבורגול. מוסיפים לקערה את האגוזים הקלויים ומתבלים עם מלח, מיץ לימון ושמן זית. 5 מערבבים את היוגורט עם מעט מיץ לימון לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש פנימה. ממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב חלק. 6 הרכבת המנה: מניחים ערימה של סלט הבורגול מעליה מניחים מעט קישואים ומוזגים מעל מעט מרוטב היוגורט. >> בשבוע שעבר חגגנו את הגשם עם מרק חרירה |