1 מרסקים את הירקות והפטרוזיליה במעבד מזון.
2 מערבבים את כל החומרים ליצירת עיסה אחידה, ויוצרים קציצות. שומרים במקרר כ-10 דקות.
קוסקוס בינוני, סוגת | צילום:
יחסי ציבור
3 מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומושחים אותה בשמן.
4 מסדרים את הקציצות על נייר האפיה. אופים כ-20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלויות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי).
>> לאתר סוגת
5 מכינים את הרוטב: מפרידים את החלק הלבן (השדרה) מעלי המנגולד. קוצצים דק. מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ ומטגנים קלות כ-5 דקות. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, ממליחים, מערבבים היטב עד שהמנגולד הופך להיות "סמרטוטי". מוסיפים את המים ומיץ הלימון מביאים לרתיחה.
6 מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-5 דקות לספיגת טעמים.