1 מבשלים את העדשים בסיר גדול עם הרבה מים רותחים כ-20 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.
2 מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה.
3 מקלפים ופורסים את החצילים לאורכם לעובי כחצי ס"מ. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו. מסדרים בתבניות ואופים כ-20 דקות, או עד שהחצילים מזהיבים יפה.
4 בינתיים מכינים את מלית העדשים: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העדשים המבושלות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות. מערבבים היטב. מוסיפים פטרוזיליה ותימין ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות עם מכסה. טועמים ומתקנים תיבול.
5 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד ליצירת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך ונהיה חלק. מתבלים בשום, מלח, פלפל, מוסקט וקשקבל, ומערבבים.
6 מרכיבים את המוסקה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים בתחתית תבנית פיירקס בינונית שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של מלית עדשים, ושוב חצילים ושוב עדשים ושוב חצילים. מסיימים בבשמל ומשטחים לשכבה אחידה. אם רוצים מקשטים בפרוסות עגבנייה וגבעולי תימין.
7 אופים כ-30 דקות עד שהמוסקה שחומה ומבעבעת. מניחים לכרבע שעה לפני שחותכים, כדי ששכבות המאפה לא יקרסו (אפשר להכין מראש ולחמם מכוסה בתנור לפני ההגשה).