1 חורצים לאורך הבצלים חתך עד הליבה, וחולטים אותם במים רותחים למשך 20 דקות, עד שהם מתרככים מעט וניתן לראות את הגלדים מתחילים להיפרד זה מזה.
2 מבשלים את הכוסמת במים רותחים למשך 7 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים, מסננים שוב ומעבירים לקערה.
כל המתכונים לשבועות
3 מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד להשחמה. מעבירים לקערה עם הכוסמת ומוסיפים את שאר מרכיבי המילוי.
4 ממלאים את הבצלים: מניחים כף מהמילוי במרכזו של כל גלד ומגלגלים כלפי פנים.
5 מסדרים את הבצלים הממולאים בצפיפות בסיר שניתן להכניס לתנור.
6 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הבצלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
7 לאחר 45 דקות מסירים את המכסה. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את הסיר הפתוח וצולים 20 דקות עד שהבצלים משחימים יפה.