1 שוטפים את העדשים, מעבירים לסיר גדול וממלאים בהרבה מאוד מים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
2 מוסיפים את הקינואה לסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות (שימו לב, אנחנו מבשלים פה את הקינואה כמו פסטה ולא כמו אורז, כלומר בהרבה מים רותחים). טועמים את העדשים והקינואה, ואם הן מוכנות מסננים מיד. בסלט הזה אנחנו לא רוצים שהן יהיו מבושלות מדי ומתפוררות, אלא שתישאר בהן מידה של פריכות.
3 בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר, החמוציות והאגוזים ומטגנים עוד 5-10 דקות תוך ערבוב.
4 מערבבים את העדשים, הקינואה ותערובת הבצל בקערה. מוסיפים את הכוסברה, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים שוב. טועמים ובודקים תיבול. אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית, מיץ לימון או מלח.