שלושה סלטי קינואה מככבים בתפריט שלי בביתא קפה. אחד שמור רק לקיץ, השני חם, והשלישי – סלט קינואה וסלמון – נולד יום אחד חצי במקרה והפך למנה שוברת שיאי מכירות. פעם קראה לי אחת הלקוחות לשולחן באחד הסניפים. "יש לי בעיה חמורה", היא אמרה וכיווצה את גבותיה, ואני נכנסתי למצב כוננות. "בכל פעם שאני מגיעה לכאן אני מזמינה את הקינואה סלמון. לא משנה כמה פעמים הבטחתי לעצמי שהפעם אני מגוונת – החשק לסלט הזה תמיד חזק יותר ממני". אני נשבעת לכם שהעיניים שלה הצטעפו כשהיא אמרה את זה.
רבות דובר כבר על קינואה, לפעמים בעד ולפעמים נגד, אבל מעומק החך שלי ושל רבים מלקוחותיי – אני חייבת להגיד לכם שמדובר בגרגיר מנצח, גם בטעמיו וגם בהרגשה שהוא משאיר בגוף. אם אתם רוצים להכין ממנה משהו שאינו סלט – הנה ההצעה שלי.
המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים שמן זית במחבת כבדה ומטגנים את פרוסות החצילים, כך שיתרככו ויזהיבו משני הצדדים. מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג ומצננים. 2 קוצצים דק את החצילים המטוגנים ומעבירים לקערה יחד עם הקינואה (רצוי שתהיה בטמפרטורת החדר), העשבים הקצוצים, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומוסיפים תחילה את הביצה הטרופה ואז את הקמח. מערבבים היטב. 3 מחממים היטב מחבת כבדה, מוסיפים מעט שמן זית ויוצקים בעדינות כף מתערובת הקינואה. משטחים בעדינות ומחכים בסבלנות שהלביבה תזהיב, כ-2 דקות. עדינות וסבלנות הם שם המשחק – אם תאיצו בלביבה או תנהגו בה שלא בזהירות, היא עלולה להתפרק. הופכים את הלביבה בעזרת מרית ומזהיבים 2 דקות נוספות. כמובן שאפשר לטגן כמה לביבות בבת אחת, אבל חשוב לשמור על מרווח בין אחת לשנייה כדי להקל על מלאכת ההפיכה. 4 טוחנים בעזרת בלנדר מוט את העגבניות עם השום והתבלינים, ומגישים לצד הלביבות – חמות או קרות. איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה. |