אין מנוס, כל מתכון לאורז דורש ממני לחזור ולהזכיר את מקורותיי הפרסיים. שם האורז הוא אחד אחד, וחלילה שייצא אחרת. לפני המון שנים החצי פרסייה הקטנה נסעה לאיטליה, שם פגשה בפלא שנקרא ריזוטו. מנת הריזוטו האיטלקית בנויה על התכונה הכי עילאית של האורז העגול – עמילניות. בוחשים ובוחשים אותו במהלך הבישול, מה שמשחרר עוד עמילנים (מלבד אלא שהוא משחרר מעצם היותו מלוטש) ומייצר מנה דביקה. דביקות נעימה, עשירה וכמובן מנחמת. התאהבתי מיד, אבל כשניסיתי לשחזר את הפלא בארוחה משפחתית כמעט שנושלתי מהירושה.
על בסיס תכונת העמילניות בניתי את הרעיון למתכון הבא. תערובת בשר לקציצות על מצע של אורז – כאילו היה זה קיש. כמובן שאפשר לקחת את העיקרון וליישם אותו בכל צורת תיבול שתבחרו. זאת מנה זריזה, פשוטה ומשביעה, ויכולה להיות גיוון מצוין לארוחות ילדים או לפיקניק.
המצרכים (6 מנות):
לבשר:
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את האורז, האורגנו והנענע ומערבבים עד שהאורז עטוף בשמן. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך 20 דקות. בוחשים את האורז במהלך הבישול כמה פעמים. מצננים. 2 מחממים תנור ל- 190מעלות ומרפדים תבנית 25X35 ס"מ בנייר אפייה. 3 מערבבים את כל מרכיבי הבשר בקערה לתערובת אחידה. 4 מערבבים היטב את האורז הקר עם הביצים הטרופות ומעבירים לתבנית. בעזרת האצבעות משטחים את האורז ולוחצים לקבלת שכבה אחידה והדוקה שמכסה את כל תחתית התבנית ואת השוליים – אפילו עם חריגה קטנה. 5 משטחים את תערובת הבשר על פני האורז באופן שווה. דוחפים את האורז שבדופנות התבנית כך שיכסו את הבשר. 6 אופים בתנור 20-25 דקות, עד שהאורז שבדפנות מזהיב קלות והבשר מוכן. 7 מצננים לפני החיתוך. מומלץ להגיש לצד ירקות טריים. איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.
|