הקיץ הזה סחט מאיתנו את הכוחות. גל חום מתובל בלחות הוא ערובה לחוסר רצון להזיז ולו שריר. יש מי שהחום פוגם לו גם בתיאבון, אך מאחר שאני משתייכת דווקא לאלו שהחום מדייק להם את התיאבון – העליתי באוב מתכון קליל ביותר להכנה ולאכילה, מרהיב ביופיו וכמובן טעים. עכשיו גם מגיע החלק שבו אני מתהדרת בקוסקוס אינסטנט שלי. כן, אינסטנט! כי כשמדובר בסלט – זה בדיוק מה שנדרש, ותתפלאו, גם אותו אפשר להכין ככה ככה ולא בדיוק. אז הנה כל התורה כולה.
המצרכים (2 מנות):
לסלט:
אופן ההכנה:1 מעבירים את הקוסקוס לקערה. מרוקנים מכוס המים הרותחים כף וחצי מים ומוסיפים את השמן. חשוב מאוד להשתמש באותה כוס, בעלת אותו נפח בדיוק – למדידת כמות הקוסקוס וכמות המים. מוסיפים למים מלח ופלפל שחור, בוחשים היטב ויוצקים על הקוסקוס. 2 מערבבים את הקוסקוס במזלג, מכסים בניילון נצמד ומשאירים לעמוד 7 דקות. חוזרים על פעולת הערבוב במזלג, טועמים ומתקנים תיבול. מכסים שוב ומצננים. 3 מערבבים בקערה את הפירות, מיץ הליים, התבלינים ושמן הזית. משאירים לעמוד 5 דקות. 4 מוסיפים את העלים והקוסקוס לקערת הפירות, מערבבים היטב ומגישים. איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה.
|