1 מחממים חמאה או שמן זית בסיר לחץ על להבה נמוכה. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד שהירקות רכים ומתחילים להתקרמל אך לא להישרף.
2 מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-3 דקות.
3 יוצקים מים או ציר עוף/ירקות מעט מעל גובה תכולת הסיר. נועלים את הסיר ומגביהים את האש. מביאים לנקודת לחץ במשך כ-40 דקות. מורידים מן האש ונותנים לסיר להתקרר.
4 פותחים את הסיר, אם כמות הנוזל בסיר גבוהה מביאים לרתיחה שנייה ומאדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים נגיעת שמן זית ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו כאן פשטידת בורגול ובטטה מעולה
>> מתכונים לאירוח מפנק בחנוכה בלי סופגניות ולביבות