1 מחממים שמן בסיר רחב או מחבת עם מכסה, ומטגנים את הכרישה על להבה בינונית כ-5 דקות.
2 מפרידים בין עלי המנגולד לגבעולים. קוצצים את הגבעולים ומוסיפים לכרישה. מבשלים יחד תוך ערבוב כ-3 דקות נוספות.
3 קוצצים גס את העלים של המנגולד ומוסיפים לסיר, מערבבים ומאדים כ-4 דקות.
4 מוסיפים חיטה, סוכר, רכז רימונים, מלח ופלפל ומערבבים ביחד. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות (אם ממהרים אפשר להסתפק ב-10 דקות בלבד, אבל אז כדאי להפחית בכמות הציר). מומלץ להגיש כל מנה עם כף יוגורט או שמנת חמוצה מעל.
>> בשבוע שעבר הכנו כאן נזיד עדשים שחורות מפנק במיוחד
>> קר? דאגנו לכם. הנה שישה מתכונים למרקים ביתיים