בורי בליווי פתיתים בטעם חריימהפתיתים הם התוספת האהובה עלינו, אבל אפילו אנחנו הרגשנו שכדי לשלב אותם בארוחה שווה באמת - נחוץ שדרוג: קבלו פתיתים בתיבול חריף של עגבניות ופלפלים לצד פילטים מטוגנים של בורי. חצי שעה ויושבים לאכול
איילת לטוביץ'
| mako אוכל
| פורסם 13/09/15 07:57
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
כילדה שלא אהבה לאכול (נשבעת! הייתי דקיקה ובררנית!) המפגש הראשון שלי עם פתיתים לא היה הצלחה. הבצל, הפפריקה ורסק העגבניות לא הסתדרו לי בחך, וגם כגדולה כל אימת שמישהו אמר פתיתים התעווה פרצופי.
המצרכים (4 מנות):לפתיתים:
לדג:
אופן ההכנה:1 לפתיתים: בסיר קטן מחממים את השמן ומוסיפים את הפתיתים. מערבבים היטב ויוצקים פנימה את המים הרותחים. מתבלים במלח ופלפל, מחלישים את הלהבה ומכסים. מבשלים כך 7 דקות ומכבים את האש. מערבבים, פותחים מעט את המכסה ומשאירים לעמוד 5 דקות. 2 מחזירים את הסיר ללהבה חלשה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים דקותיים. יוצקים פנימה את מיץ העגבניות ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהנוזלים נספגים מעט בפתיתים, מוסיפים את הכוסברה ומתקנים תיבול לפי הצורך. 3 מתבלים את פילה הבורי במלח ופלפל. מחממים היטב את שמן הזית במחבת כבדה ומניחים בה את הפילטים (כמה פילטים בכל פעם) כשהעור כלפי מטה. מזהיבים כשתי דקות, הופכים בעזרת מרית ומטגנים 2 דקות נוספות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הדגים. 4 מגישים את הדגים לצד חצאי פלפל שושקה ממולאים בפתיתים המתובלים. איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה. >> בשבוע שעבר הכנו כאן סירות קישואים עם עדשים שחורות>> תום פרנץ אירח 4 שפים, ופירגן לנו במתכונים לחג |