קציצות ירקות אפויות
אפשר לחלק את העולם לכאלה שאוכלים קציצות ירק חמות וכאלה שמעדיפים אותן קרות, אפילו מהמקרר (אנחנו! אנחנו!), אבל אלה וגם אלה יסכימו שהמתכון הזה הוא פשוט פצצה - אפשר להכניס איזה ירקות שאוהבים או פשוט מה שיש בבית, הן מוכנות בקלי קלות, הן אפויות והן אפילו טבעוניות.
>> למתכון: קציצות ירקות אפויות
טבולת קינואה ונבטוטים
סלט בריאות אמיתי מפוצץ בכל טוב, טעים חם וקר ופשוט יעשה לכם טוב בגוף ושמח על הלב. מה הסוד שלו? תיבול מטריף של מיץ לימון ומיץ רימון, ויותר לא נוסיף - נסו בעצמכם.
>> למתכון: טבולת קינואה ונבטוטים
קציצות עוף וירקות עם קוסקוס
קציצות עוף נהדרות ובריאות, שטעימות לוהטות ישר מהמחבת אבל גם אחר כך. צהריים? פשוט תניחו מגש לילדים בסוכה, ותחזרו אחר כך לאסוף אותו ריק. אגב, גם מבוגרים יכולים, מדובר בקציצות חוצות גיל.
>> למתכון: קציצות עוף וירקות עם קוסקוס
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים
אמרתם לנו בצלים צלויים - אמרתם הכל. התוספת הממכרת והמתקתקה הזו לסלט של עדשים שחורות, ביחד עם הרעננות החמצמצה של עגבניות השרי, יוצרת ביס שהוא חגיגה בפה. סלט נהדר לערב החג או סתם לארוחת ערב עם אושפיזין שאוהבים.
>> למתכון: סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים
לביבות זוקיני ופטה
הסיבה היחידה שלא כל כך יוצא לנו לאכול את הלביבות האלה כשהן קרות היא שבדרך כלל הן נחטפות מיד בצאתן מהמחבת. אבל בפעמים הנדירות שזה קרה - היה לנו טעים רצח. שילוב מנצח של זוקיני ופטה ועבודה קלילה בת חצי שעה בלבד.
>> למתכון: לביבות זוקיני בחצי שעה
סלט עדשים כתומות ומנגולד
סלט מושלם לארוחת חג בסוכה, צבעוני, עשיר, סופר בריא וכל כך טעים, חם או קר. תמצאו בו גם שקדים וגבינה בולגרית ועשבי תיבול מכל הסוגים והמינים.
>> למתכון: סלט עדשים כתומות ומנגולד
סלט בורגול עם פלפלים קלויים
אצלנו בבית כולם אוהבים סלט בורגול, אבל בחגים אנחנו משדרגים אותו עם פלפלים קלויים וגבינה בולגרית, ואם אנחנו במצב רוח חגיגי במיוחד אז גם שקדים ובזיליקום טרי. חם או קר, מדובר בסלט צבעוני, עשיר ונפלא.
>> למתכון: סלט בורגול עם פלפלים קלויים
סלט עדשים שחורות ובטטה
כשהוא חם הוא תבשיל עשיר ומפנק ברוטב נהדר של בלסמי וסילאן. וכשהוא קר? סלט בריאות צבעוני וכיפי שלא תפסיקו לזלול. אצלינו בסוכה הוא יוגש פעם ככה ופעם ככה.
>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה