המצרכים :לבראוניז:
לטראפלס:
לקצפת קפה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים שוקולד מריר עם חמאה במיקרוגל, מצננים. 2 טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, מלח ותמצית שקדים, מוסיפים קקאו, שקדים טרופים וקורט אבקת אפייה וטורפים להטמעה. מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים לתערובת חלקה. 3 משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ ואופים 20-22 דקות כך שהעוגה אפויה למראה אך עדיין רכה במרכז, מצננים היטב. 4 לטראפלס: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן או במיקרוגל ויוצקים על השוקולד המריר. נותנים לשוקולד להינמס מעט וטורפים לתערובת חלקה, מוסיפים ליקר שקדים ומערבבים. מעבירים לקירור ל-3 שעות או יותר להתייצבות. >> עוד מתכונים מתוקים מחכים לכם באתר של ענבל 5 יוצרים מתערובת השוקולד טראפלס קטנים ומגלגלים היטב בקקאו. 6 לקצפת קפה: ממיסים את הקפה בכפית של מים רותחים, מצננים לטמפרטורת החדר. 7 מקציפים במערבת חשמלי שמנת מתוקה עם קפה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן וממלאים את הבראוניז בזילופים קצפת.שומרים את העוגה במקרר, מפזרים על העוגה טראפלס, שקדים פרוסים ומעט קפה מגורען או שוקולד מגורר לפני ההגשה. *לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכ-140 גרם שמן קוקוס, ואת השמנת המתוקה בקצפת ובטראפלס בקצפת צמחית. טעימה גם בגרסה הפרווה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל |