המצרכים (90 מנות):
אופן ההכנה:1 במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. 2 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מוסיפים למחצית מהבצק קקאו ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר להיעזר במעבד המזון). מוסיפים למחצית השנייה שקדים טחונים ותמצית שקדים ולשים לבצק אחיד (אם הבצק מעט יבש ופירורי מדי מוסיפים לו כפית חלב או מים קרים, לפי הצורך). מעבירים את שני הבצקים לקירור של שעה לפחות. 3 לשים מעט את הבצקים לריכוך, מקמחים אותם קלות ומרדדים כל אחד בנפרד על נייר אפייה מקומח לעלה בצק מלבני ודקיק. 4 מניחים בזהירות את יריעת הבצק הבהירה על היריעה הכהה, מרדדים אותן קלות יחד ומגלגלים בידיים מקומחות מהצד הרחב לרולדה הדוקה. עוטפים את הגליל בנייר אפייה ומקפיאים לשעה. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את גליל הבצק בסכין חדה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מסדרים במרווחים קלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות להזהבה קלה. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. >> רוצים עוד? בואו לבלוג המהמם של ענבל * ניתן לשמור את גלילי הבצק במקפיא במשך חודשיים-שלושה, לפרוס ולאפות כשמתחשק - ישר מההקפאה. |