המצרכים :לבראוני:
לקרם שני שוקולדים:
אופן ההכנה:1 לבראוני קקאו: מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים במיקרוגל חמאה בקערה גדולה, ומערבבים פנימה סוכר ותמצית וניל. ממיסים קפה בכף מים רותחים ומערבבים פנימה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים לתערובת אחידה לאחר כל הוספה. מוסיפים קקאו מנופה וטורפים נמרצות לבלילה סמיכה ומבריקה. לסיום מוסיפים קורנפלור או קמח תפוחי אדמה, שקדים טחונים, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת חלקה. 2 יוצקים את הבלילה לתבנית 24-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 15-18 דקות, עד שהבראוניז תפוחים ויציבים למראה אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים היטב. 3 מחממים במיקרוגל שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה עם שוקולד מריר קצוץ, קורט מלח וקפה נמס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות 4 מחממים במיקרוגל בקערה נפרדת עוד שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) של שמנת מתוקה עם שוקולד לבן, קורט מלח ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור ל-4 שעות. 5 מקציפים במיקסר את קרם השוקולד המריר הקר עם גביע ורבע (320 מ"ל) שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר לקרם יציב ומשטחים על שכבת הבראוני. מקפידים שלא להקציף יתר על המידה, כדי לא לקבל קרם נוקשה. 6 שוטפים את הקערה והמקצף ומקציפים את קרם השוקולד הלבן הקר עם יתרת גביע ורבע (320 מ"ל) השמנת המתוקה לקרם יציב. משטחים על שכבת השוקולד המריר ומעבירים לקירור למשך הלילה. מעטרים בתלתלי שוקולד. |