עוגת גבינת ריקוטה לימוניתבין שלל העוגות לשבועות, העוגה הזאת הצליחה לתפוס את תשומת הלב שלנו - שילוב של גבינה איכותית וארומה לימונית, והנה, אפיתם לעצמכם חג שמח בהחלט
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 שמים בקערה גדולה את הסוכר, הקמח, גרידת הלימון, אבקת האפייה, החמאה והמלח. 3 בעזרת הידיים, מערבבים ומשפשפים בין האצבעות את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית. 4 מוציאים חצי כוס מתערובת הפירורים ושומרים בצד. 5 מוסיפים לקערה את הביצים, גבינת הריקוטה, מיץ הלימון, השמנת החמוצה ותמצית הווניל, ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים מעט, ומפזרים מעל את חצי כוס הפירורים ששמרנו בצד. 7 מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות. העוגה טעימה גם כשהיא חמימה וגם כשהיא קרה מהמקרר. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |