חלת לחמניות שוקולד צ'יפס במילוי שוקולדהילדים חזרו מבית הספר ומתחננים למשהו מתוק? לקחתם את הילדים לחוגים ומחפשים משהו לנשנש ליד הקפה של ארבע? הנה לכם פתרון נהדר: חלת לחמניות מתוקה ומושלמת. הקסם? ניתן למלא אותה עם כל ממרח שרק תרצו
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 04/09/16 07:32
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית 24-26 ס"מ):
למילוי וציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק כ-10-12 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך שנפרד מדופנות הקערה. 2 מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 3 מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (בערך 50 גרם כל אחד), משטחים כל כדור בעזרת כף היד, מניחים במרכז כפית ממרח שוקולד, סוגרים את הבצק, צובטים היטב ומגלגלים לכדור. 4 מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית חלב, מפזרים חופן שוקולד צ'יפס ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בכמות שווה של שמן, ואת החלב במים. * אם מעדיפים, אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר. * אפשר להשתמש בקמח שמרים כתחליף לקמח, בדיוק באותה הכמות. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |