פאי תפוחים ואגסים גבוה במיוחדלמטה בצק ולמעלה בצק, ומה באמצע? מלית מהממת של תפוחים, אגסים, שקדים וקינמון, כל כך טעימה שתרצו הרבה ממנה. בדיוק בגלל זה כדאי ללכת על פאי גבוה עם כמות כפולה של פירות וגלידה בצד. טוב, נו, וגם בגלל הרושם
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 14/09/17 13:37
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למלית תפוחים ואגסים:
להברשה:
אופן ההכנה:1 לבצק: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, קוביות חמאה קרה ומלח לפירורי בצק קטנים. מוסיפים מים קרים בהדרגה ומעבדים לבצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים כף מים נוספת. מעבירים לקירור לשעתיים להתייצבות. 2 מרדדים כשני שליש מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של 3 מ"מ ומהדקים היטב לתחתית ודפנות של תבנית 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה. מנקבים את תחתית הבצק במזלג ומעבירים לקירור לשעה. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 20 דקות, מסירים את המשקולות ואופים 10 דקות נוספות להזהבה. מצננים. 4 למלית תפוחים ואגסים: קולפים את הפירות, מגלענים וחותכים לקוביות של 1-2 ס"מ. בקערה גדולה מערבבים את קוביות הפרי עם קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון, סוכר, קמח וקינמון. מפזרים על תחתית הבצק את פירורי הביסקוויט או השקדים הטחונים וממלאים במלית התפוחים. 5 מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח, יוצרים רשת בצק בעזרת מטריצה ומניחים על הפאי (או פשוט חותכים רצועות בצק בסכין ומסדרים על העוגה בשתי וערב). מברישים את רשת הבצק בחלמון טרוף עם כף חלב ואופים את הפאי 50 דקות להשחמה. במידת הצורך מכסים אותו באמצע האפייה בנייר אלומיניום רופף כדי שלא ישחים יתר על המידה. מצננים וזוללים בטמפרטורת החדר עם קצפת רכה או גלידת וניל בצד. >> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות |