המצרכים :לתבנית אינגליש קייק:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. בקערה נפרדת מערבבים טחינה גולמית, שמנת חמוצה, שמן ותמצית וניל. 2 מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות 3 מנמיכים את מהירות הקצפה ומוסיפים את תערובת הקמח בכמה פעמים לסרוגין עם תערובת הטחינה. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 4 יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, מפזרים עליה שוקולד צ'יפס ובוחשים קלות כדי לערבב אותם פנימה. עוגת טחינה ושוקולד צ'יפס פיית העוגיות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל5 אופים 40-45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש. מצננים וזוללים. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת החמוצה בחלב קוקוס או במיץ תפוזים. |