עוגת לימון וקוקוס בזיגוג סוכרעם חמיצות עדינה ונהדרת, עם שמנת מתוקה שהופכת אותה לרכה כמו ענן, ועם זיגוג סוכר שידביק לכם חיוך על הפנים, קבלו את העוגה שאפילו הקערה שלכם לא תרצה להיפרד ממנה
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבניות האפייה. 2 מערבבים בקערה במהירות את הביצים והסוכר עד לקבלת מעט נפח. 3 מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, וניל, שמן, יוגורט וגרידת לימון, ומערבבים שוב היטב. 4 מוסיפים קמח, קוקוס וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים לתבניות ומיישרים את התערובת בעזרת סכין או גב של כף. 6 אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט. 7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם המים הרותחים עד לקבלת קרם לבן. 8 מוסיפים קוקוס ומיץ לימון (בכל פעם כף) ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם נוח למריחה על העוגה. 9 מצפים את העוגה ומגישים. * את העוגה שומרים כשלושה ימים במקרר או בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב. * אפשר לוותר על הציפוי ולקשט את העוגה באבקת סוכר. * העוגה לא מתוקה במיוחד, אז אם אתם מחליטים לוותר על הציפוי הוסיפו מעט סוכר לתערובת. עדינה מהחיים | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |