לפני שמתחילים, כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות:
* אין לכם רוויון? אין שום בעיה, אפשר להמיר ביוגורט, שמנת חמוצה, גבינה לבנה ואפילו גבינת ריקוטה. אם אתם רוצים להמיר בחלב זה אפשרי, אבל תצטרכו להוסיף לבלילה עוד רבע כוס קמח.
* בכל מתכון לפנקייק - מרכיבי הבלילה יהיו במיטבם בטמפרטורת החדר.
* אחרי הוספת הקמח מומלץ לערבב ממש מעט, ואז להעביר את התערובת למקרר לשעה-שעתיים. הגושים בבלילה ייעלמו בזמן הזה. ערבוב יתר יניב פנקייקים יבשים, דחוסים ולא אווריריים.
* את הפנקייק עדיף לטגן על מחבת טפלון, ומכיוון שיש בבלילה חמאה מומסת או שמן - אם המחבת שלכם טובה לא תצטרכו לשמן אותה כלל. אם אין לכם מחבת כזו, מעט ספריי שמן יעשה את העבודה.
* טיגון הפנקייקים ייעשה על אש בינונית, אחרת הם יישרפו מהר בחלקם החיצוני ולא יהיו מספיק מוכנים מבפנים. מצד שני, יש לחמם את המחבת היטב לפני שמתחילים בטיגון.
* לקבלת פנקייקים עבים במיוחד, כמו בתמונה, משמנים רינג מתכת בחלקו הפנימי וממלאים אותו בשתיים-שלוש כפות מהתערובת בכל פעם. במקרה זה יש לטגן את הפנקייק על אש נמוכה יותר, והטיגון ייקח קצת יותר זמן.
* את הפנקייק הופכים כאשר בחלקו העליון מתחילות להופיע בועות קטנות, ומרית נכנסת בקלות מתחת לחלק התחתון. המצרכים :לכ-15 פנקייקים קטנים:
אופן ההכנה:1 טורפים בקערה ביצים, סוכר, חמאה ורוויון. 2 מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט - עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר. 3 מכניסים למקרר לחצי שעה-שעה (אם אין לכם זמן - 10 דקות על השיש). לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה 4 מחממים מחבת היטב, וכשהיא מוכנה לשימוש מנמיכים מעט את האש. יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת כף או מצקת קטנה. 5 מטגנים 2 דקות, עד שמתחילות להופיע בועות קטנות בחלק העליון, והופכים בעזרת מרית. מטגנים עוד כדקה ומוציאים לצלחת הגשה. שדרוגים: אפשר לערבב בבלילה פירות טריים או קפואים או חצי כוס שוקולד צ'יפס, ואפשר לתבל אותה במחית וניל או קצת אבקת קינמון. 2-3 כפות אבקת קקאו יצבעו את הפנקייק בצבע חום משגע. מגישים עם גלידה, קצפת, תותים ומייפל - אחד מהם או יותר. |