1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה יחד.
3 מחלקים את התערובת לשתי קערות, ולאחת מהן מוסיפים את אבקת הקקאו. מערבבים היטב.
4 מקציפים במיקסר חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות. מוסיפים מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים.
6 מחלקים את תערובת הביצים שווה בשווה בין שתי קערות הקמח ומערבבים.
>> לבלוג של קרן אגם
7 מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית ומעליה שופכים את התערובת הכהה. יוצרים צורת שיש בעזרת סכין.
8 אופים 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
9 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
* העוגה היא לא מאוד מתוקה, ואבקת הסוכר מוסיפה לה מתיקות נעימה. אם אתם אוהבים את העוגות שלכם מתוקות ממש, הוסיפו עוד 3 כפות סוכר לבלילה.
* לגרסת פרווה ממירים את החמאה בחצי כוס שמן קנולה.