1 מכינים את בצק הדבש: שמים סיר בינוני עם מים רותחים על להבה בינונית.
2 בקערה חסינת אש טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, סוכר חום, חמאה מומסת ודבש. שמים את הקערה על גבי הסיר (בן מארי) וטורפים, תוך כדי בישול, במשך כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מתכונים לראש השנה
3 מוסיפים פנימה קמח, סודה לשתייה וקינמון טחון ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק רך ודביק (הוא מתייצב במהלך הקירור).
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעתיים, עד שהוא קר ויציב.
5 מחממים תנור ל-165 מעלות.
6 מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מרדדים כל חלק של הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומניחים בעדינות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים כל שכבה במשך 4-5 דקות או עד שהיא מזהיבה ומתייצבת. מצננים לחלוטין.
8 בעזרת רינג או צלחת בקוטר המתאים קורצים עיגולים שווים מכל השכבות. את שאריות הבצק שומרים בצד עד להרכבת העוגה.
9 מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים יחד שמנת חמוצה, גבינת שמנת, סוכר, דבש ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
10 הרכבת העוגה: על גבי צלחת שמים שכבה ראשונה של עוגה ומעליה כרבע מכמות המלית. מיישרים בעזרת פלטה.
11 שמים שכבה נוספת, מעליה עוד קרם וממשיכים עד שכל השכבות נגמרות.
12 קוצצים את שאריות העוגה במעבד מזון ומהדקים לדופנות העוגה.
13 מצננים במשך לילה במקרר (מינימום 5-6 שעות) במקרר, מכוסה היטב.
14 לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר.