1 מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים קערה גדולה במים ומוסיפים את מיץ הלימון.
2 שוטפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת תפוחן, חוצים ופורסים אותם בקליפתם לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה. מניחים את פרוסות התפוחים בקערת המים ומחממים במיקרוגל 3-5 דקות בעוצמה מקסימלית, עד שהפרוסות מתרככות מעט והופכות גמישות מספיק כך שניתן לכופף אותן בקלות מבלי שיישברו. מסננים היטב מנוזלים (אם פרוסות התפוחים יהיו רטובות מדי, בצק העלים לא יאפה מספיק). מצננים.
3 פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים ליריעה דקה. חותכים מהבצק מלבן של 65x35 ס"מ ומחלקים אותו לאורכו לרצועות של כ-5 ס"מ בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
4 מורחים מעט ריבת משמש או דבש על כל רצועת בצק ומסדרים בשליש העליון של הרצועה שורת פרוסות תפוחים בצורה מעט חופפת, כך שחלקן העליון יבצבץ מעבר לבצק.
5 מקפלים את חלקה התחתון של רצועת בצק העלים כלפי מעלה, מהדקים קלות ומגלגלים את הרצועה כמו שבלול לקבלת צורת שושנה. חוזרים על הפעולה עם כל רצועות הבצק.
מגלגלים את הרצועה כמו שבלול לקבלת צורת שושנה | צילום:
ענבל לביא, mako אוכל
>> כל המתכונים לראש השנה
6 מסדרים את שושני התפוחים בתבנית אפייה 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סוכר ואופים 40-45 דקות עד שהבצק משחים. מפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
* כדאי להגיש את המאפה בטמפרטורת החדר עם קצפת או גלידת וניל בצד.
* מאחר שבצק עלים במיטבו כשהוא טרי ופריך, חשוב לאפות את המאפה ביום ההגשה, קרוב ככל הניתן לשעת ההגשה.
* ניתן לשדרג את המאפה בתוספת קינמון טחון, אגוזים או שקדים קצוצים שמפזרים על בצק העלים לפני הגלגול לשבלולים.