עוגת יוגורט ולימוןלפעמים אפילו לנו נמאס ממתוק שהוא רק מתוק, ומתחשק לנו עוגה שתפיח לנו רוח חדשה במטבח. עוגת הלימון והיוגורט הזאת עושה את זה בגדול, ובאמת בכלום עבודה. כמה קערות מתלכלכות בתהליך? נכון מאוד, אחת בלבד
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
מכיוון שאני לא אוהבת חמוץ באוכל שלי, במשך שנים חשבתי שעוגות לימון יהיו לי חמוצות מדי ולא טעימות. רק בשנה האחרונה הבנתי שאני מאוד אוהבת עוגות לימון - ומאז אני לא מפסיקה לשלב לימון בעוגות שלי. אפילו הילדים כבר התרגלו לטעם הזה ומחסלים אותן. לעוגת הלימון-יוגורט הבאה יש טעם לימוני עדין והיא רכה ועסיסית כל כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. 2 טורפים במטרפה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל בתנועות מהירות למשך כדקה, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים מלח, גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים מעט, מוסיפים שמן ויוגורט ומערבבים שוב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. גם הילדים מתים עליה. עוגת יוגורט ולימון | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה נשמרת כיומיים בטמפרטורת החדר, מעבר לכך רצוי להכניסה למקרר. לבלוג של קרן - נשואה למאפייה |