המצרכים :לעוגה:
לציפוי שקדים בסוכר חום:
אופן ההכנה:1 לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר חמאה רכה עם סוכר, מלח, תמצית וניל ותמצית שקדים כמה דקות, לקרם בהיר ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים קצרות לאחר כל תוספת עד להטמעה. 2 מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בכמה פעמים לסירוגין עם הגבינה והחלב. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 3 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. בזמן שהעוגה נאפית עוברים להכנת הציפוי. 4 לציפוי שקדים בסוכר חום: מבשלים בסיר קטן חמאה, חלב, סוכר חום ומלח עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בעבוע עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה, וכשטובלים בה כף הכף יוצאת מצופה. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון. 5 קולים את השקדים על מחבת טפלון גדולה ללא שמן כמה דקות תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב. מצננים (מי שמתעצל יכול גם לוותר על הקלייה, אבל זה מאוד משדרג טעמים). 6 כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומגבירים את החום ל-200 מעלות. מערבבים את השקדים עם תערובת הסוכר החום ומשטחים על העוגה בשכבה אחידה. 7 מחזירים את העוגה לתנור ל-15 דקות נוספות, עד שהציפוי מבעבע מאוד. מוציאים, מצננים היטב וזוללים. *לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה הרכה בעוגה ב-120 גרם שמן קוקוס רך (לא נוזלי), את החמאה שבציפוי ב-80 גרם שמן קוקוס ואת הגבינה והחלב בכמות שווה של קרם קוקוס. לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות |