עוגת תמרים וקוקוסבין שלל העוגות שכיכבו אצלנו בתקופת החגים זו הפכה להיות המנצחת הגדולה, שזוכה להישאר איתנו גם לחשון, והיד עוד נטויה. היא לחה, היא טעימה, ויותר מכל היא מפתיעה בגדול עם השילוב הנהדר בין קוקוס לתמרים
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר למשך כ-2-3 דקות עד לקבלת מעט נפח. 3 מוסיפים את המייפל, החמאה, ממרח התמרים והיוגורט ומערבבים. 4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקוקוס והקקאו. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 6 מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. * לגרסת הפרווה ממירים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן ואת היוגורט בחצי כוס מיץ תפוזים או מים. השלב הכי כיפי בהכנה | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |