עוגת תפוזים קלאסיתתפוזים מתקתקים וריחניים הם הבסיס לעוגה הזאת, שכל כולה קלאסיקה ישראלית: בחושה שמכינים בפחות בשעה, ובינתיים כל הבית מוצף בריחות של פרדס רענן. עשו לעצמכם טובה ותכפילו כמויות מראש בשביל שתי תבניות
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :תבנית אינגליש קייק סטנדרטית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור לחום 170 מעלות. 2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 3 מוסיפים באיטיות את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף את התערובת כשתי דקות נוספות. 4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. 5 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים ואת תערובת הקמח. >> לאתר של קרן אגם - נשואה למאפייה 6 מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 8 מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה. |